Renovation for Central Taiwan Science Park Plant, Sunspring Metal

Sunspring is a leading OEM manufacturing supplier delivering quality, world-class faucet components. This project is located in Central Taiwan Science Park where the traditional industry is barely rooted. The building revives by means of a series of exterior renovations.

The design vocabulary aims to be concise and poised. The wall is renovated via a curtain wall system, stone, aluminum plate, and mineral coating. Metal, streams, and tubes are used to further accentuate the vocabulary on the western elevation of the corporate’s spiritual image. Duranar-coated aluminum tubes in various widths frame both the wall of the entrance and stairs to present a rhythmic feature. This vertical characteristic is not only a metaphor for the client’s product but a good material to shade from the sun. An extra layer of the curtain wall is added to minimize the impact of thermal energy from the West and lessen the sun exposure on the existing wall.

The fountain in the plaza transforms into a reflecting pond echoing the silhouette of the building, thus creating a pioneering corporate style.

Location:Central Taiwan Science Park

Structural system:SRC

Site area:31,285m²

Building coverage:18,723 m²

Total floor area:40,629 m²

No. of stories:1 below, 4 above grade

Cost:NT$ 594,000,000

Design period:2015.01 ~ 2016.08

Const. period:2015.08

Category: Adaptive Reuse、Manufacturing

Share This: