MediaTek Wuhan R&D Center

The project is located in Optics Valley Financial Port, Wuchang District, Wuhan City, Hubei Province, with superior environment and convenient transportation. MediaTek is the fourth largest fabless semiconductor company in the world; the Wuhan R & D Center will mainly design and develop automotive electronics, smart homes and built-in software systems.

The project is composed of a R & D main building and an auxiliary parking building. Enclosed turning shape plans are used to create an open-air atrium. The green atrium as the core not only allows natural lighting into the space but also forms a dual landscape view both inside and outside. The staff passage, rest platform, and outdoor stairs close to the atrium are connected in series to create a rhythmical and bright circulation line with internal landscape. Just like the chip is the core of central processors, the atrium also serves as an engine to bring unlimited vitality to the surrounding research and development space by introducing a continuous landscape greenery into the building.

Shading are used on the building façade and different sunshade measures are adopted according to different directions. The horizontal shading is mainly used on the south side, while the vertical shading is increased on the east and west sides. Sunshades, resembling dense circuits around the periphery of the chip, surround the outer surface of building to form a recognizable building facade vocabulary.

The surrounding landscape greenery, together with shrubs and seasonal trees make the park to form a complete ecosystem, thus creating a warm and comfortable atmosphere and new technology era in which industry, environment and society win together.

Location:Wuhan

Structural system:RC

Site area:15,140㎡

Building coverage:6,060㎡

Total floor area:41,565㎡

No. of stories:1 below, 5 above grades

Cost:CNY 350,000,000

Design period:2018.07 ~ 2019.06

Const. period:2019.10 ~

Category: Office、R&D

Share This: