Addition and Renovation, Da Sha House, Chinese Culture University

This project is situated at an important street intersection of Taipei .The design works to create a landmark with positive impact on the urban landscape, and to tackle such functional considerations as renovating during full building occupancy. The skin is designed as aluminum grille, metal louvers and a series of frameless fritted tempered glass panels. Tiny “LED” lamps mark the junctions of the glass panels, emitting a soft sparkling checkerboard-effect at night, adding to the street scene.

 

The new parking tower constitutes a major element of the addition so its mass and finish was carefully considered; the exterior walls are aluminum panel and a glazed arcade connects it to the new classroom structure.

 

2001 AIA New York Chapter Annual Design Award

1999 Renowned Finalist, Far Eastern Outstanding Architects Design Award

Location:Taipei

Structural system:Steel、RC

Site area:2,005㎡

Building coverage:1,050㎡

Total floor area:14,800㎡

No. of stories:3 below、10 above grade

Design period:1996.12 ~ 1999.05

Const. period:1999.06 ~ 2001.06

Joint Architect: Chiu-Hwa Wang

Awards: 2001-AIA New York’s annual Design Awards

Category: Adaptive Reuse、Education

Share This: